Syndicaal Nieuws

Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 Wij staan op de barricades voor jobs, werkbaar werk en rechtvaardigheid!

Wij staan op de barricades voor jobs, werkbaar werk en rechtvaardigheid!

Het ABVV verdedigt de belangen van werknemers en strijdt voor kwalitatieve jobs met goede loon- en arbeidswoorden. Dat doen we door sociale dialoog maar ook door op straat te komen en op de barricades te staan.



Op 16 september kwamen we met duizenden op straat in Brussel om onze solidariteit te betuigen met de werknemers van Audi Vorst. Dat doen we omdat een sterke maakindustrie in ons land (en in Europa) belangrijk is voor onze welvaart. We gaven een duidelijk signaal aan de federale en Vlaamse regeringsonderhandelaars dat er dringend maatregelen nodig zijn om onze industrie te beschermen en klaar te maken voor de toekomst.  

Op 17 september was BTB aanwezig bij de gezamenlijke actie van ETF, EFBWW en EFFAT in Straatsburg om een einde te maken aan de uitbuiting in onderaannemingsketens.

Op 23 september was er dan weer een grote staking – in gemeenschappelijk vakbondsfront – bij De Lijn. De directe aanleiding was de ongerustheid bij de werknemers over de werkplanning in 2025. Maar ons ongenoegen reikt dieper. De voorbije jaren werd veel te weinig geïnvesteerd in deftig openbaar vervoer (bus, trein, …). Jarenlange besparingen en bezuinigingen zorgen voor slechtere dienstverlening voor de passagiers en een hogere werkdruk voor het personeel. Dat moet anders! Wij blijven strijden voor een sterk, betaalbaar en duurzaam openbaar vervoer